MENU

poniedziałek, 25 lutego 

ZUPA DNIA:

Krem szczawiowy z jajkiem / Sorrel soup with egg 6.00 zł/ 8.00 zł

MISA DNIA:

Makaron tricolore z peperonatą i zieloną sałatką / Tricolore pasta with peperanta , green salad 19.00 zł
Gyros drobiowy, frytki belgijskie, sałatka z kapusty pekińskiej / Gyros with chicken, Belgian fries, cabbage salad 21.00 zł

LUB

SKOMPONUJ WŁASNY ZESTAW – 4  SKŁADNIKI  ZA 22.00 ZŁ

MISA:

  • pieczone ziemniaki  z czarnuszką / roasted potatoes with nigella seeds
  • kasza bulgur z prażonym słonecznikiem / bulgur with sunflower seeds
  • kalafior z bułką i masełkiem / cauliflower with breadcrumbs and butter
  • pieczona marchewka z sezamem / roasted carrot with sesame seeds
  • schab nadziewany boczkiem w sosie własnym /pork loin with bacon
  • indyk w sosie curry / turkey in curry sauce
SAŁATKI:
  • kapusta czerwona pażona / red cabbage brewed
  • ogórek kiszony z pomidorem, czerwoną cebulką i dymką / pickled cucumber with tomato, red onion and green onions
  • sałata rzymska z oliwkami, pestkami dyni i ogórkiem zielonym / Roman lettuce with olives, pumpkin seeds and green cucumber
  • miks sałat z orzechami włoskimi, camembertem i jabłkiem / mix of lettuce with walnuts, camembert and apple
  •  kapusta z koprem i oliwą/cabbage with dill and oil
  • sałatka makaronowa / macaroni salad
  • zielona sałatka z winegretem / green salad with vinegar

A NA ŚNIADANIE :

Omlet ze szpinakiem, sałatka, pieczywo / omelette with spinach, salad and bread___10.00zł

Omlet z szynką , sałatka, pieczywo / omelette with ham , salad and bread___11.00 zł

Jajecznica , sałatka , pieczywo / scrumbled eggs ,bread served with salad ____9.00 zł

Jajo sadzone na boczku z  pieczarkami , pomidorkami  koktajlowymi , sałatka i pieczywo  / fried eggs with becon , champignon mushroom, cherry tomatoes , salad and bread____15.00 zł

Do każdego zestawu śniadaniowego kawa za 4.00 zł / coffe with breakfast 4.00

*do śniadania każdy dodatek  1,50 zł

Smacznego!

Wszystkie dania przygotowujemy od podstaw. Zupy gotujemy na wywarach warzywnych, używając produktów dostarczonych przez zaprzyjaźnionego rolnika. Wszystkie aromaty pochodzą ze świeżych ziół i oryginalnych przypraw, właściwych dla każdego dania.

Korzystając z naszego doświadczenia, okraszonego wielką pasją, przygotowujemy dla Was menu, będące przekrojem kuchni świata. Jeżeli chciałbyś dowiedzieć się jak dokładnie powstaje Twoje ulubione danie, zapytaj któregoś z wyjątkowych kucharzy. Gotują dla Was:  Agnieszka, Robert , Małgorzata .Lunch start 11:30 🙂

Reklamy