MENU

poniedziałek  , 22 lipca    

ZUPA DNIA:

Duńska zupa porowo-serowa z szynką / Leek and cheese soup with ham 6.00 zł / 8.00 zł

MISA DNIA:

Spaghetti neapolitańskie , zielona sałatka / Neapolitan spaghetti, green salad 19.00 zł
Gulasz z indyka z groszkiem i cukinią , ryż i zielona sałatka / Turkey stew with green peas and zucchini, rice and green salad 21.00 zł

LUB

SKOMPONUJ WŁASNY ZESTAW – 4  SKŁADNIKI  ZA 22.00 ZŁ

 PROMOCJA – 3 SKŁADNIKI ZA 19 ZŁ

MISA:

  • młode ziemniaki z dymką / potatoes with spring onions
  • kasza gryczana / buckwheat
  • fasolka szparagowa z bułką tartą i masełkiem / yellow beans with breadcrumbs and butter
  • szpinak w sosie śmietanowym z cebulką / creamy spinach with onion
  • filet z kurczaka w lekkim sosie koperkowym / chicken fillet with dill sauce
  • kurczak w cieście kokosowym / chicken in a coconut dough
  • wieprzowina po Holendersku / Netherlands pork dish

SAŁATKI:

  • surówka z pora , marchewki i ogórka konserwowego z majonezem / leek,carrot and pickled cucumber salad with mayonnaise
  • sałatka rzymska z jabłkiem i serem camembert / Roman salad with apple and camembert cheese
  • miks sałat z mandarynką i pestkami słonecznika / lettuce mix with tangerine and sunflower seeds
  • kapusta z koperkiem i oliwą / cabbage with dill and oil
  • mizeria  / cucumber salad with sour cream
  • sałatka makaronowa / macaroni salad
  • zielona sałatka z winegretem / green salad with vinegar

 

A NA ŚNIADANIE :

Omlet ze szpinakiem, sałatka, pieczywo / omelette with spinach, salad and bread___10.00zł

Omlet z szynką , sałatka, pieczywo / omelette with ham , salad and bread___11.00 zł

Jajecznica , sałatka , pieczywo / scrumbled eggs ,bread served with salad ____9.00 zł

Jajo sadzone na boczku z  pieczarkami , pomidorkami  koktajlowymi , sałatka i pieczywo  / fried eggs with becon , champignon mushroom, cherry tomatoes , salad and bread____15.00 zł

Do każdego zestawu śniadaniowego kawa za 4.00 zł / coffe with breakfast 4.00

*do śniadania każdy dodatek  1,50 zł

Smacznego!

Wszystkie dania przygotowujemy od podstaw. Zupy gotujemy na wywarach warzywnych, używając produktów dostarczonych przez zaprzyjaźnionego rolnika. Wszystkie aromaty pochodzą ze świeżych ziół i oryginalnych przypraw, właściwych dla każdego dania.

Korzystając z naszego doświadczenia, okraszonego wielką pasją, przygotowujemy dla Was menu, będące przekrojem kuchni świata. Jeżeli chciałbyś dowiedzieć się jak dokładnie powstaje Twoje ulubione danie, zapytaj któregoś z wyjątkowych kucharzy. Gotują dla Was:  Agnieszka, Robert , Małgorzata .Lunch start 11:30 🙂

Reklamy